Betano Вземи бонуса

Ръководство за залози на снукър

Ръководство за залози на снукър

Снукърът е една от най-популярните игри в света. Особено много се играе в Индия и Китай, но засега британските играчи са на най-високо ниво. Световното първенство по снукър е едно от най-големите спортни събития за годината, но спортът се играе и в клубове, навсякъде в Обединеното кралство, от аматьори на всички нива.

Снукърът се развива от друг вид спорт – билярда, който възниква през 16 век, а снукърът се появява в края на 19 век. Първият официален турнир по снукър се провежда през 1927 г. 70-те и 80-те години като че ли са най-добрата ера на играта, но тя определено е развита и се радва на засилен интерес и в нашата ера.


Кои са най-добрите букмейкъри за залози на снукър?

4.8/5
Рейтинг
  • Реномиран Букмейкър
  • Сигурна платформа за игра
  • Разнообразни оферти
Bet365 Начална Промоция за Спортни Залози
Оферта Нова Сметка. До 100 лв в Бонус за Залози за нови клиенти в bet365. Мин. депозит 10 лв. Бонусът за Залози е достъпен за използване след уреждането на залози на стойност на квалифициращия депозит. Важат изисквания за минимални коефициенти и изключения за залози и методи за плащане. Печалбите изключват заложената сума в Бонус за Залози. +18 | Важат срокове и условия | Кодът BBCODE може да се използва по време на регистрация, но не променя условията на бонуса. #ad | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
4.9/5
Рейтинг
  • Много бонуси, включително безплатни залози и free spins
  • Добър сайт с интуитивен дизайн
  • Множество спортни пазари
100% до 200лв. за спорт
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!
4.9/5
Рейтинг
  • Cash out опция
  • Добри начални бонуси
  • Интересни казино предложения
550 лв. + 100 FS
18+ Важат условия | Играйте разумно | Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост!

В България има не един или два букмейкърски уебсайта, предлагащи залози на снукър. Този спорт се харесва много на българите, така че немалко от тях залагат на популярната игра. Разбира се, ние ще споменем основните хазартни компании, в чиито сайтове ще откриете подобен тип залози, различни турнири, богатство от пазари и възможност за добри печалби.

Ефбет е един от операторите, които предлагат залози на снукър в своя сайт. В спортната секция ще видите линк към специалния раздел посветен на спорта, където се намират състезания от най-висш ранг. Обикновено, когато не са започнали турнирите, се предлагат пазари за победител в цялото мероприятие или пък имате възможност да прогнозирате изхода от двубои между играчите. При всички случаи коефициентите са високи и заслужават внимание.

Локални и международни турнири по снукър има и в уебсайта на Winbet, който набира скорост в последно време. Компанията е отделила почетно място на тази игра и е предоставила отлични ставки за всяко едно събитие. В допълнение трябва да споменем и страхотните предложения за залози, които няма да видите в много от конкурентните онлайн платформи.

Световният шампионат по снукър, турнирът The Masters и Шампионска лига по снукър са само малка част от състезанията, които ще откриете в системата за спортни залози на Betano. Това е един от сайтовете, които дават най-високите ставки за играта. И ако всичко това ви звучи пресилено, то просто се регистрирайте в платформата и се уверете с очите си.

В случай, че сте изчерпали букмейкърите за залози на снукър, не подминавайте Palms Bet, където присъстват немалко интересни събития. Това е още една хазартна компания, която иска да се наложи, предлагайки гъвкави залагания за този спорт.


Информация за снукър и важни правила

Правила за снукър

Целта на играта е да се отбележат повече точки срещу противника в рамките на една игра. Различните формати предлагат различен брой фреймове (игри), които да бъдат проведени. Броят на фреймовете се определя от конкретните правила, които важат за даден турнир.

Правила за снукър

Играчите започват играта, като чрез чоп – с хвърляне нa монета, се решава кой започва пръв. Избраният разбива с бялата топка, като трябва да удари в червена.

Ако и двамата играчи се съгласят, че разположението на топките след разбиването е неблагоприятно, може да се наредят отново и да се започне отначало, за да не се стигне бързо до безизходица и липса на възможности за удар.

Фал е, ако върхът на щеката остане в контакт с бялата топка, когато тя вече докосва топката-мишена. Всички топки трябва да сa неподвижни преди да се играе следващият ход. Бялата топка трябва първо да удари избраната топка. Неспазването на това е фал.

Ако играчът докосне която и да е топка, с която и да е част от тялото си или която и да е друга топка (освен бялата) с щеката, е фал.

Играчи и оборудване

Снукърът се играе от двама играчи. Масата е правоъгълна и обикновено е направена от дърво. На масата има шест джоба, в които се вкарват топките – по един във всеки ъгъл и два в средата на дългите страни. Краят на масата, от който започва играта, изглежда по по-различен начин.

Топките за снукър са направени от фенолова смола. Има 15 червени топки и по една черна, розова, синя, кафява, зелена и жълта, както и бяла топка-бияч, която е единствената, която се удря директно от играчите. Играчите използват щека, обикновено направена от дърво, за да ударят бялата топка.

Точкуване

Ако играч вкара топка, тя, според цвета си, му носи определен брой точки. Тогава отново той е на ход, като обявява коя ще е следващата топка, в която се цели. Играчът продължава, докато не пропусне да вкара обявената топка или не извърши нарушение. Играчите се редуват. Ако играч извърши фал, неговият опонент получава 4 точки. Фалът представлява това бялата топка да удари друг, а не обявения цвят.

По-важното е да се отбележи, че правилата на играта определят играчът да вкара първо червена топка, след което избраната от него в друг цвят. Ако успее, той отново вкарва червена топка, след което такава в друг цвят. Ето и по колко точки носи всяка топка:

  • Червена – 1 т.
  • Жълта – 2 т.
  • Зелена – 3 т.
  • Кафява – 4 т.
  • Синя – 5 т.
  • Розова – 6 т.
  • Черна – 7 т.

Спечелване на играта

Победител е човекът, който вкара най-много точки в джобовете. След като някой от играчите има повече точки, отколкото остават на масата, за да остане надежда и за противника му „се прави снукър“. Снукърът е място, където топките са поставени така, че играчът не може директно да удари следващата обявена топка. Надеждата е да се направи фал и да се спечелят четири точки.

Всяка отделна част от снукър играта се нарича фрейм. Преди началото на играта е ясно до колко фрейма ще се играе, а победител е този състезател, който пръв достигне преднина във фреймовете, която не може да бъде подобрена от противника в оставащата част. В зависимост от нивото на състезанието се провеждат игри от 3 до цели 35 фрейма.


Какви опции за залози са налични?

В снукъра също има различни опции за залози и не всичко се свежда до прогнозирането на крайния победител от игрите. Така наречените пазари ви дават големи шансове за печалби, тъй като те са по-сложни, отколкото стандартните залагания. Разбира се, за да направите този тип майсторски предвиждания, е необходим съответният опит и добро познаване на спорта.

На играчите им се предоставя възможността да изберат победител във фрейма. Ако даденият играч вземе един фрейм, то нищо чудно да последват и нови постижения. Естествено, невинаги спечеленият фрейм означава победа и в останалите части, но пък шансовете са наистина големи. Това е може би основният маркет, на който залагат повечето фенове на снукъра.

Другата опция, която може да ви донесе солидни печалби, е точен резултат във фреймовете. В нея трябва да прогнозирате каква ще бъде печелившата разлика в отделните части. Да, наистина това е трудно за предвиждане, но пък води до “хващането“ на добрите коефициенти.

При хендикап в снукъра се дава предимство на по-слабия играч, така че ако заложите на него и резултатът, сумиран с точките преднина, излезе по-висок от този на фаворита, ще спечелите мача по зададения коефициент. Това е стандартен тип хендикап, който присъства в залозите.

Букмейкърите предлагат залози и за победители в турнирите по снукър. Тези пазари се появяват, преди да стартира дадената надпревара, така че можете да заложите на любимите си играчи, за да достъпите високите коефициенти. Тук обаче трябва да се знае, че ставките могат да претърпят промени с времето, като системата на сайта ще ви предупреди за това.

Нашият съвет е да съблюдавате за различните опции за залог, тъй като може да се натъкнете на доста добри попадения. Ако разбирате от снукър, това е вашият голям шанс да се поздравите с добра печалба, но никога не забравяйте, че всичко е просто игра и начин да се забавлявате.


Най-популярните снукър турнири

В следващите редове ви запознаваме с най-известните турнири по снукър. Освен тях обаче съществуват и още, за които може да се намери информация в интернет. Всяко едно от споменатите по-долу състезания може да се намери в сайтовете за спортни залагания. В последните можете да залагате за победител в дадения турнир или на много други пазари.

Световно първенство по снукър
Световно първенство по снукърПървото поред световно първенство по снукър се състои през 1927 год. и за неговото организиране помага Джо Дейвис. Отделните срещи в състезанието се случват на различни места. Последният финален мач се състои в Camkin’s Hall, Бирмингам. Проведеното първо световно първенство завършва с шампион Джо Дейвис. Той побеждава Том Денис – друг отличен играч за времето си. За своята победа Дейвис е награден финансово.

В следващите години мачовете от първенството вече не се състоят на едно единствено място. Джо Дейвис успява да спечели всяко първенство чак до 1940 год., когато във финалната среща той побеждава Фред Дейвис с резултат във фрейма – 37 на 35.

През Втората световна война не се състоят световни първенства по снукър. Първенството е повторно възстановено от 1946 год., когато отново го печели Джо Дейвис. За него това е 15-а поред световна титла. След тази последна своя победа на световното Джо Дейвис никога повече не участва в надпреварата за световната титла, но продължава да е професионалист в този спорт.

В следващата година първенството се печели от Уолтър Доналдсън, а след това пък осем поредни пъти Фред Дейвис печели титлата.

През 1952 год., заради разногласия между управляващата организация за професионалния снукър и билярд, се състоят две световни първенства. Т. нар. Световен Мачплей е организиран от играчи и се води до 1957 год., като е възприеман за истинско световно първенство. Това първенство, което е организирано от Билярдната организация, просъществува само една година (т.е. 1952).

Следва период на упадък в сферата на професионалния снукър и в продължение на 5 години – от 1958 до 1963 год. световно първенство не се провежда. През 1964 год. състезанието е подновено в чалиндж-модел. Този формат на световното се запазва чак до 1968 год. Това значи, че мачовете от първенството се състоят в различен вид, на различни места, а понякога по-често от веднъж в годината.

Световното първенство по снукър се провежда и в наши дни, като си остава лидер по отношение на престиж и награден фонд за участниците.

Открито първенство по снукър на Шотландия
Открито първенство на ШотландияОрганизират се различни международни първенства, като едно от тях е това на Шотландия. Откритото първенство по снукър на Шотландия е професионално снукър състезание. В историята на турнира неговото име е изменяно огромен брой пъти. Състезанието се провежда в английски градове всяка година от 1981 до 1996 г. След това, до наши дни, винаги състезанието се провежда в шотландски град.

През цялата си история състезанието е наричано с голям списък от имена. Преди последното си име от 2004 – Players Championship, състезанието се е наричало пак Открито първенство на Шотландия. По-рано пък е познато като Международно първенство (в различниформи).

Състезанието е проведено за пръв път през 1981 год. под името Международно първенство. В следващата година то става сред спортните събития за световната снукър ранглиста. След това състезанието е ранкинг турнир през всички години на провеждането си.

Британско първенство
Снукър шампионат на АнглияТова е друго първенство по снукър на световно ниво, провеждането на което започва през 1984/85 и продължава досега. Всъщност, турнирът стартира през 1977 г., но до 1983 включително не се зачита за световната ранглиста. От 1984 година насам това се променя. То е 5-то поред от 8-те ранкинг състезания. Обикновено е считано за най-престижното след Световното първенство. Първият турнир от Британското първенство е проведен през 1977 год., като в него участие са взели само британски жители.

Други
Интересен факт е, че столицата на България – София, е била домакин на една от най-престижните битки в снукъра между титаните Марк Уилямс и Джон Хигинс. Първият двубой се изигра в софийската зала „Универсиада“, а реваншът се състоя в Пловдив – в залата, носеща името „Колодрума“. Събитието „Winbet Снукър Реванш“ бе спечелено от Марк Уилямс.


Основни съвети за успешни залози на снукър

Богатият календар за състезания по снукър ви позволява да правите залози през цялата година. По-горе ви предложихме част от най-известните събития, които ще намерите в хазартните сайтове. Разбира се, за да дадете точни прогнози за тези мачове, е необходимо да познавате добре тази толкова интересна и развлекателна игра. Прочетете следващите съвети, ако искате да имате повече шансове, когато залагате на един от най-гледаните и харесвани спортове.

1. Имайте предвид, че ако формата на състезанието предразполага към изиграване на по-голям брой фреймове, то изненадите в мачовете ще бъдат сведени до минимум. В такива ситуации по-опитните играчи на снукър почти винаги са крайни победители.

2. От водещо значение за вашия залог е да проверите състоянието на играча преди началото на срещата. За целта ви предлагаме да погледнете наличната статистика, в която да проследите какви са последните изяви на дадения играч. Ако видите, че той се представя колебливо, значи формата му е влошена и може да се търси изненада.

3. Препоръчваме ви да залагате на снукър на живо, тъй като така ще можете да коригирате първоначалното си решение. Още повече, че ако гледате картина в реално време, ще можете да вникнете в анализите на експертите и техните коментари за срещите. Последните не се развиват много бързо, така че имате време за решение.

4. Ако се насочвате към високите ставки, е добре да изпробвате различни пазари. По-трудните опции за прогнозиране носят отлични коефициенти, с чиято помощ може да спечелите немалка сума пари. Естествено, тук трябва да имате и богат опит в залозите.

5. В някои сайтове за залагане на този спорт присъства опцията Live Streaming или излъчване на живо. В случай, че гледате картина от събитието, ще можете да придобиете по-ясна представа за това какво може да се случи в състезанието. Не пропускайте тази опция.


Мнението ни за залози на снукър

Снукърът се харесва от много хора в България, още повече, че именно в София се състоя едно от най-големите събития за 2018. Голяма част от привържениците на играта обичат да залагат в букмейкърските сайтове, като едни разчитат на късмета си, а други имат конкретна тактика.

За да спечелите от този вид залагания, е нужно да познавате снукъра и да бъдете подготвени.

Ето защо написахме това ръководство, в което обяснихме основните правила на спорта, разказахме за известните турнири, хвърлихме поглед върху опциите за залог и не пропуснахме да ви дадем няколко ценни съвета, които могат да ви донесат успех. От този момент нататък всичко е във ваши ръце. Залагайте за забавление и изпитайте истинската тръпка от тази игра.

Ели Мартинова
Експерт залози
Сертифициран Експерт
Ели Мартинова
Ели се занимава с писане, оформяне и публикуване на ревюта на български, английски и немски. Има опит в журналистиката и любимото ѝ занимание е писането. Има голям опит в работата с букмейкъри.